METALNI ŠALONI – POUZDANA ZAŠTITA

Metalni šaloni – proizvodnja od visokokvalitetnog dekapiranog lima debljine 1,2 do 2mm zadovoljavajući sve sigurnosne standarde. Metalni šaloni izuzetne čvrstine i modernog dizajna su najbolje rešenje za protiv-provalnu zaštitu.

Našim klijentima obezbeđujemo metalne šalone svih oblika i veličina u bojama koje sami odrede.

Izdajemo garanciju na metalne šalone i njihovu ugradnju.


Metalni šaloni - Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni – Bravarska radnja ZIS

Kakvi su naši metalni šaloni?

Pre svega bitno je da znate da se svi metalni šaloni proizvode na isti način od istih materijala. Razlika je u boji i ništa više sem toga. Ukoliko Vas neko ubeđuje da to nije tako, zapitajte se koji je motiv da to radi.

Opširnije ispod.

Standrad izrade šalona

Izrada šalona teče uvek na isti način uz pojedine izmene na zahtev klijenta. Kvalitet je zagarantovan, iza kvaliteta naših šalona stoji naša Bravarska radnja koja izdaje garanciju. Određene delove šalona svi proizvođači šalona kod nas rade na jednom mestu, gde se prave otvori na stranicama šalona poznati kao – škrge.

Nemojte dozvoliti da Vas dovodu u zabludu pričama da su nečiji šaloni manjeg kvaliteta ili su nečija kopija. Budite sigurni da ćete doći u situaciju da to slušate ili čitate. Mi Vam savetujemo da prosto uporedite sve šalone na tržištu i sami ćete doći do istine a ne da Vam se ona nameće.

Mi Vas pozivamo da dođete (uz dogovor-najavu) u našu radionicu na Dušanovcu i da se uverite u kvalitet naših šalona. Ukoliko niste u mogućnosti da dođete, pogledajte našu galeriju i prepoznaćete kvalitet. Pored naših klijenata, sarađujemo i sa našim ljudima iz Francuske i uz drugih Evropskih zemalja.

Opet Vam savetujemo da ne dozvolite da Vam se istina nameće, već je sami spoznajte. Zapitajte se zašto bi Vas naša konkurencija ubeđivala u nešto i kakav je njihov motiv, da li je to novac – razlika u ceni izrade šalona ili ne (razlika nije mala).

METALNI ŠALONI i zaštita protiv provale

Metalni šaloni iz naše ponude su najbolja pasivna zaštita veoma dugog veka trajanja. Proizvodimo ih od proverenih materijala prateći sve sigornosne standarde današnjice. Izuzetne su čvrstine, otporni su na vremenske uslove i lako se koriste.

Omogući smo klijentu da metalne šalone dodatno zaključaju sa unutrašnje strane, čime se već visoka sigurnost podiže na najviši mogući nivo. Metalne šalone ugrađuju naši montažeri na potpuno siguran način kako bi se maksimalno iskoristila svrha šalona – sigurnost.

Da li alu roletna ili PVC stolarija mogu da zamene metalni šalon?

Naravno da ne! Metalni šaloni obezbeđuju visoku zaštitu objekta koju je skoro pa nemoguće obiti. Dok kod alu roletni ili PVC stolarije provalniku je dovoljan osrednji pajser ili metalna šipka da uđu u objekat. Svakako i rolete i PVC stolarija imaju svoju svrhu koju obavljaju izuzetno ali njihova svrha nije obezbeđivanje objekta! 

Zašto?

Vodite se logikom, da li aluminijum i PVC mogu da imaju osobine debelog lima koji je odlično zavaren u sklop (metalni šalon) i vrlo bezbedno ugrađen u objekat? Naravno da nemaju osobine čvrstog metala koji je daleko otporniji na sve vrste sile koju provalnik može da nanese!

Ako želite da obezbedite objekat, birajte metalni šalon.


Metalni šaloni - Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni – Bravarska radnja ZIS


Čemu sve služe metalni šaloni

  • Fizička zaštita objekta (provala, krađa) – primarno;
  • zaštita stolarije od vremenskih uslova (kiša, sunce, sneg, vetar);
  • termo i zvučna zaštita (sunce, tokom zime – hladnoća, buka);
  • daju mogućnost provetravanja objekta;
  • miran san.

IZGLED METALNIH ŠALONA

Izrađujemo metalne šalone modernog dizajna koji se uklapaju na bilo koji tip objekata i donose im jaku dozu ozbiljnosti koja uliva osećaj sigurnosti. Naše metalne šalone plastificarmo u boji koju odredi klijent na osnovu izgleda objekta na koji se montiraju.


Metalni šaloni - Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni – Bravarska radnja ZIS


METALNI ŠALONI IZRADA

Za izradu (metalni šaloni) se koristi dekapirani lim, debljine 1.25 do 2mm kao najbolje rešenje. Štokovi (metalni šaloni) u zavisnosti od veličine metalnih šalona se proizvode veličine 40x30mm i 60x40mm. Poput šalona, za izradu štoka se takođe koristi dekapirani lim debljine 2mm.

Krila metalnih šalona se proizvode u svim dimenzijama, sa dodatnim vertikalnim ojačanjima u slučaju da je krilo veće visine od 2m. Vertikalna ojačanja (16x16mm) su deo standardne ugradnje kod šalona veće visine radi obezbeđivanja adekvatne čvrstine samog šalona.

Šarke (broj šarki po krilu šalona) se ugrađuju u zavisnosti od visine šalona. U niže krilo ugrađujemo tri šarke dok u krilo veće visine radi sigurnosti opredeljujemo se za ugradnju četiri šarki.

Metalni šaloni nakon sklapanja se premazuju cink oksidom (osnovni premaz), nakon čega sledi adekvatna plastifikacija u boji po želji krajnjeg korisnika – kupca. Zatim sleti plastifikacija u peći pod temperaturom od 200 stepeni.


Metalni šaloni - Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni – Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni obezbeđuju da Vaša kuća, zgrada u prizemlju, vikendica (metalni saloni za vikendicu) na moru ili planini budu osigurane bili Vi tu ili ne. Kao što smo već spomenuli sem zaštite, metalni šaloni odlično štite stolariju objekta od uticaja vremenskih prilika. Takođe, pogotovo tokom letnjih vrućina metalni šaloni blokiraju sunčeve zrake, samim tim objekat se drastično manje ugreva.

Metalni šaloni - Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni – Bravarska radnja ZIS


METALNI ŠALONI NAŠE PROIZVODNJE

Metalni šaloni naše proizvodnje su apsolutno sigurni i pouzdani metalni šaloni, potpuno isti metalni šaloni poput drugih šalona na tržištu. Nema nikakve razlike između našeg metalnog šalona i šalona koji proizvode naši konkurenti. Metalni šaloni koje proizvodi Bravarska Radnja ZIS – MI, su izuzetnog i testiranog kvaliteta, donose adekvatnu sigurnost koju možete da oćekujete od jednog metalnog šalona. Proizvodimo ih od vrlo pouzdanog i kvalitetnog lima koji dodatno ojačavamo u zavisnosti od potrebe klijenta.

Metalni šaloni naše proizvodnje su odličan način da pasivno zaštitite bilo koji objekat. Zaštitom metalnim šalonima, odklonili ste mogućnost provale u Vašu vikendicu ili kuću dok Vi niste tu. Našim klijentima pored odlične prozivodnje metalnih šalona, obezbeđujemo adekvatnu i pouzdanu ugradnju. Metalni šaloni iziskuju pravilnu ugradnju kako bi svoj posao obavljali najbolje. Naš tim montažera profesionalno i brzo ugrađuje šalone bez obzira na lokaciju i obim posla.

Bravarska radnja ZIS na sve obavljene usluge (metalni šaloni) daje garanciju kvaliteta i obavljenih usluga. Metalni šaloni izrađeni kod nas su vrhunskog i proverenog kvaliteta dostojni svog bitnog zadatka – zaštite Vaše imovine.


Izrada šalona - Bravarska radnja ZIS

Izrada šalona – Bravarska radnja ZIS


METALNI ŠALONI SRBIJA

Metalne šalone izrađujemo, prodajemo i ugrađujemo na teritoriji cele Srbije. Pokrivamo svaki kutak naše zemlje, bilo da se radi o Subotici ili Medveđi. Jedno je sigurno, kvalitet naših metalnih šalona je zagarantovan! Gde god da Vam se nalazi vaša kuća, vikendica ili poslovni prostor, pozovite nas, premerićemo prozore ili otvore za prozore i krećemo sa izradom metalnih šalona.

Budite sigurni da su naši metalni šaloni najbolji vid pasivne zaštite vašeg objekta. Izrađujemo ih od izuzetno kvalitetnog lima koji se pokazao kao najbolji za ovu vrstu proizvoda. U skladu sa potrebama klijenta, metalni šaloni se u našoj radionici dodatno ojačavaju kako bi pružili najviši nivo sigurnosti. Logino, štu su veći otvori gde se ugrađuju metalni šaloni, šaloni se više ojačavaju kako bi njihova struktura imala adekvatnu čvrstinu.

Metalni šaloni i dodatna čvrstina

Naša bravarska radnja, svojim klijentima pruža mogućnost da ukoliko je potrebno, mogu zatražiti da se metalni šaloni dodatno ojačaju. Svakako nema potrebe za time pošto su naši šaloni izuzetno čvrsti i pouzdani. Ali, želimo da izađemo u susret našim klijentima i dodatno ojačamo metalne šaloni kako bi se naši klijenti osećali još sigurnije. Budite slobodni i izrazite Vaše zahteve i želje, na nama je da Vam ih i ostvarimo.

METALNI ŠALONI ZA PROZORE

Naši metalni šaloni za prozore visokog kvaliteta su odlična zaštita svakog objekta. Metalni šaloni za prozore od dekapiranog lima u boji po želji. Visok kvalitet i postojanst naših metalnih šalona su njihove glavne odlike. Izdržljivost im je odlična i iz tog razloga se koriste na objektima svih namena. Odbijaju moguće provalnike, neretko se desi da na pojednim vikendicama bude pokušana provala ali to je sve (naši šaloni su odlično obavili svoj deo posla). 

Metalni šaloni za prozore naše proizvodnje su kao što smo već spomenuli odlična pasivna zaštita, odlična zaštita stolarije od uticaja vremenskim prilika. Takođe jedna zanimljiva njihova primena naših klijenata jeste da zatvore metalne šalona a otvore prozore i tako bezbedno provetravaju objektat tokom celog dana i noći. I to sve bez bojazni da će iko provaliti u objekat ili da će na primer kiša namokriti unutrašnjost objketa.

METALNI ŠALONI ZA VRATA

Kvalitetni metalni šaloni za vrata, šaloni za ulazna vrata, šaloni za balkonska vrata. Povoljna cena uz izdavanje računa na šalon i ugradnju. Kod nas dobijate visokokvalitetan proizvod koji će Vam pružiti adekvatnu zaštitu tokom cele godine. Kao što smo već i spomenuli, radi se o najboljoj pasivnoj zaštiti jednog objekta. Struktura je takva da izdrži agresiju svakog tipa i iz tog razloga lica koja bi želela da uđu u objekat izbegavaju tu radnju baš zbog metalnih šalona.

Vrata su najranjivja tačka svakog objekta, pogotovo ako su PVC ili drvena ne blindirana. Tada je prilično lako ući u objekat ali ako se montiraju naši metalni šaloni, to menja stvar iz korena. Pored zaštite, ukoliko imate šalon na vratima, prostorije možete nepekidno provetravati sa zatvorenim šalonom. To je moguće zbog otvora koji se nalaze na njemu. Time bez ugrožavanja bezbednosti sa otvorenim vratima možete obezbediti sebi veći komfor tokom cele godine.


Metalni šaloni - Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni – Bravarska radnja ZIS


METALNI ŠALONI KAO PASIVNA ZAŠTITA

Naši metalni šaloni su kao što smo iznad napisali odlična zaštita objekata svih vrsta i namena. Možimo ih proizvesti u skladu sa svim zahtevima naših klijenata kako bi osigurali pouzdanu zaštitu. Najčešće ih kupuju vlasnici vikendica i kuća ali imamo dobar procenat poslovnih objekata koji su zaštićeni našim metalnim šalonima.

Sarađujemo sa velikim brojem firmi koje su specijalzovane za uvođenje zaštite u objekte. Njima je bitan pre svega kvalitet a kvalitet kod nas je zagarantovan. Kvalitetan metalni šalon nam je na prvom mestu, zatim njegova ugradnja. Time postižemo da se dobar glas o našim metalnim šalonima širi i Van naše zemlje.


Metalni šaloni - Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni – Bravarska radnja ZIS

Budite sigurni u Vašem domu, osigurajte kuće, vikendicu ili bilo koji drugi objekat metalnim šalonima visokog kvaliteta. Sigurnost je na prvom mestu, obezbedite sebi komfor i miran san.

Da li je metalni šalon dobra zaštita objekta?

Naravno da jeste, već smo Vam opisali od kakvih materijala pravimo metalne šalone. Radi se vrlo čvrstom i pouzdanom metalnom šalonu koji odbija provalnike. Sem što ih odbija samim svojim prisustvom na objektu, metalni šalon dobro opremljenom provalniku ne dozvoljava da uđe u objekat. Provalnici vrlo dobro znaju da kada vide ovu vrstu zaštite da prosto nema poente pokušavati provalu.

Največe mete provalnika su objekti koji nemaju nikakvu zaštitu, vrlo lako ulaze u objekte bez ikakvih poteškoća i privlaćenja pažnje na sebe. Dok objekti sa ovim tipom zaštite su im potpuno nezanimljivi. Naši klijenti posle ugradnje naših šalona mirno spavaju bilo da se radi o kući gde žive ili vikendici na planini.

Kako zaštititi kuću ili vikendicu?

Postoje razni načini kako zaštiti kuću ili vikendicu ali jedan od njih se izdvaja zbog kvaliteta i sistema zaključavanja. Metalni šaloni su izuzetno kvalitetna i jaka zaštitita kuće ili vikendice. Iznad smo Vam pisali kako se izrađuju naši metalni šaloni i jasno Vam je da provalnik u objekat ući neće, verovatno neće ni zastati kad vidi šalone na vratima i prozorima. Njima je jasno o kakvoj zaštiti je reč i ne žele da troše vreme i da rizikuju na osigurnom objektu.

Kako osigurati kuću ili vikendicu?

Naša preporuka je metalni šalon, pošto znamo o čemu se radi i kako se ugrađuje na objekat. Naravno ako Vi želite možete da ugradite i alarm i šta god Vi zaželite, šalon je tu da odvrati i zaustavi svaki pokušaj ulaska. Za pojedine klijente izrađujemo specijalne ojačane šalone koji imaju dodatna ojačanja. Sa nama se možete sve dogovoriti, tu su naše kolege da Vam pomognu da osigurate Vašu kuću ili vikendicu.

Vaša Bravarska radnja ZIS


Često postavljanja pitanja

Da li postoji patent na metalne šalone?

Pre svega treba da znate da se patenti dele na velike patente i na male patente. Postoji mali patent na metalni šalon, kako zakon kaže “Malim patentom se štiti pronalazak koji je nov i koji ima niži inventivni nivo nego što se traži za zaštitu patentom – velikim patentom”. Metalni šaloni postoje više od 100 godina, možete sami doći do zaključka da li Vama može iko zabraniti da ga koristite.

Da li može državni organ da mi skine metalne šalone – grilje sa objekta?

Ne. Naš tim je proverio sa svim nadležnim institucijama da li je moguće da se desi opisana situacija i njihov odgovor je ne! Ukoliko je došlo do povrede prava na proizvodnju metalnih šalona, nosioc malog patenta na metalne šalone ima pravo da tuži firmu koja ih proizvodi. Sem toga, nosioc malog patenta nema više prava.
Ne postoji organ koji proverava da li je nečiji patent bio mali ili veliki iskorišćen – proverena informacija.

Da li je nosioc malog patenta na metalni šalon tužio nas?

Ne. Nosioc malog patenta na metalni šalon nije tužio našu firmu iz razloga što bi sudski postupak pokrenuo ispitivanje validnosti malog patenta na metalni šalon i tada bi mali patent na metalne grilje bio poništen.
U suprotnom, mi ne bi proizvodili metalne šalone zadnjih 15 godina.

Da li postoji razlika između metalnih šalona – žaluzina – grilja?

Ne. Kada su u pitanju metalni šaloni ručne izrade poput našeg i metalnih šalona nosioca malog patenta, razlike nema. Koriste se isti materijali, kod iste firme se obrađuju stranice metalnih šalona i dalji postupak plastifikacije je potpuno isti. Težina metalnih šalona je ista pošto se oni prave po strogim standardima naše struke.
U sve iskazano se možete lično uveriti.


Metalni šaloni - Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni – Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni - Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni – Bravarska radnja ZIS

Izrada šalona - Bravarska radnja ZIS

Izrada šalona – Bravarska radnja ZIS

Izrada šalona - Bravarska radnja ZIS

Izrada šalona – Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni - Bravarska radnja ZIS

Metalni šaloni – Bravarska radnja ZIS